2021-05-01 - Gezamelijke fotosessie Bellewagens

2021-05-01 - Gezamelijke fotosessie Bellewagens

Op zaterdag 1 mei is Marc Bakker 's morgens vroeg uit Sappemeer vertrokken in de Austin Bellewagen van de HBVV, de reis ging vandaag naar de SOB in Winschoten.

In Winschoten stond namelijk een gezamelijke fotosessie op het programma, beide Bellewagens zouden worden vereeuwigd voor het nageslacht.

Beide Bellewagens zijn na de bevrijding in 1945 door het Engelse leger hier in Nederland achtergelaten om ons in Nederland te helpen met de wederopbouw. De voertuigen zijn van hetzelfde type maar verschillen toch in diverse details, onder andere de houten banken in de auto van de HBVV zijn compleet blank gelakt terwijl die in de SOB auto donker zijn met blanke regels erop. Eigenlijk teveel om op te noemen die kleine verschillen... het belangrijkste is dat beide voertuigen rijklaar zijn.

Tekst en foto's; SOB Winschoten

2021-01-07 - Bellewagens in nieuwsbrief VBB

Deze week is voor de leden van de Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen (kortweg de VBB) een nieuwsbrief verschenen. In deze nieuwsbrief staat een zeer leukt artikel over Bellewagens in de diverse Nederlandse Brandweermusea.

2020-12-11 - Overheid stelt oldtimers vrij van APK-plicht.

Minister Van Nieuwenhuizen (ministerie Infrastructuur en Waterstaat) stelt oldtimers vrij van APK-plicht.

2020-09-19 - SOB helpt bij duckrace in Winschoten

Op zaterdag 19 september stonden de heren van SOB Winschoten voor het goede doel aan de waterkant.