Vrienden van de SBOG

Er zijn diverse verenigingen, korpsen en particulieren zijn vriend van onze stichting, hun voertuigen treft u ook vaak aan bij activiteiten van onze stichting. Hieronder treft u diverse vrienden aan, aangezien deze site nog in opbouw is zal dit overzicht steeds completer worden.

De heer Poort

De heer Poort
Gerrit Poort is een zeer bekende naam in de Groningse oldtimerwereld, de gepensioneerde fietsenmaker uit Winsum heeft een voorliefde voor het automerk Ford. 
 

Brandweer Pekela

Brandweer Pekela
De gemeente Pekela heeft een mooie Ford van het type F620 in zijn bezit, leden van het brandweerkorps van Oude Pekela zorgen voor deze auto die in de brandweerpost van Nieuwe Pekela is gestald. 
 

Stichting BraFo

Stichting BraFo
Het Drentse brandweerkorps Gasselternijveen is in het bezit van een oldtimer welke ooit werd aangeschaft door de Groningse gemeente Vlagtwedde ten behoeve van het brandweerkorps Sellingen..
 

Brandweer Veendam

Brandweer Veendam
In de brandweerkazerne van Veendam staan ook twee oldtimers, een Studebaker R17A welke dienst heeft gedaan bij het gemeentelijke korps van Veendam en een Volkswagen Transporter welke de firma Avebe toebehoorde.
 

De heer Bakker

De heer Bakker
De heer Marc Bakker is een bekend gezicht binnen de SBOG, naast zijn prive collectie is hij ook nog eens actief binnen het Brandweermuseum te Sappemeer.
 

Bosbrandweer Noord Nederland

Bosbrandweer Noord Nederland
Een buitenbeentje in de categorie vrienden van de SBOG is de Bosbrandweer Noord Nederland met zijn kazerne in Niebert. Dit korps bezit drie Amerikaanse oldtimers, twee ladderwagens en een tankautospuit.
 

Brandweer Haulerwijk

Brandweer Haulerwijk
Het brandweerkorps van Haulerwijk is in het bezit van een Magirus tankautospuit op een zogenaamde Eckhauber chassis.
 

Brandweer Assen

Brandweer Assen
Het brandweerkorps van Assen is in het bezit van divers oud brandweermaterieel, het pronkstuk van hun is toch wel de gerestaureerde ladderwagen op Mercedes chassis.
 

Brandweer Vledder

Brandweer Vledder
Het Drentse brandweerkorps Vledder heeft een zeer bijzonder voertuig in de kazerne staan, het is een Volvo LV314K. 
 

Brandweermuseum Sappemeer (HBVV)

Brandweermuseum Sappemeer (HBVV)
De HBVV is na het restaureren van zijn eerste voertuig ook een museum gestart, het is te vinden aan de Kleinemeerstraat te Sappemeer
 

De heer Van Hemmen

De heer Van Hemmen
De heer Van Hemmen is de trotse eigenaar van een autospuit op een Ford chassis.
 

De heer Kukler

De heer Kukler
De heer Kukler is in het bezit van een oude Dodge brandweerwagen.
 

De heer Kalverboer

De heer Kalverboer
De heer Kaverboer is de eigenaar van een oude Duitse brandweerwagen, een Magirus-Deutz ladderwagen.
 

De heer Vriezema

De heer Vriezema
De heer Vriezema is in het bezit van een oude International brandweerwagen.
 

Brandweer Veenhuizen

Brandweer Veenhuizen
Veenhuizen is eigenlijk een groot museum, ook daar is een oude brandweerwagen aanwezig.
 

De heer Bartelds

De heer Bartelds
Tijdens de oldtimerbeurs hebben wij contact gelegd met de heer Bartelds, hij is in het bezit van een Magirus-Deutz uit 1952. Wij zijn blij om de heer Bartelds te begroeten als vriend van onze stichting.
 

De heer Abee

De heer Abee
Sinds juni 2021 is Nick Abee uit Muntendam de trotse bezitter van een brandweer oldtimer, hij kocht de oude Austin tankautospuit aan van het korps Sassenheim. Naast eigenaar van dit voertuig is Nick ook actief bij het brandweerkorps van Zuidbroek.... een brandweerman in hart en nieren.