Vrienden van de SBOG

Er zijn diverse verenigingen, korpsen en particulieren zijn vriend van onze stichting, hun voertuigen treft u ook vaak aan bij activiteiten van onze stichting. Hieronder treft u diverse vrienden aan, aangezien deze site nog in opbouw is zal dit overzicht steeds completer worden.

De heer Poort

Stichting BraFo

Het Drentse brandweerkorps Gasselternijveen is in het bezit van een oldtimer welke ooit werd aangeschaft door de Groningse gemeente Vlagtwedde ten behoeve van het brandweerkorps Sellingen..

Brandweer Veendam

In de brandweerkazerne van Veendam staan ook twee oldtimers, een Studebaker R17A welke dienst heeft gedaan bij het gemeentelijke korps van Veendam en een Volkswagen Transporter welke de firma Avebe toebehoorde.

De heer Bakker

De heer Marc Bakker is een bekend gezicht binnen de SBOG, naast zijn prive collectie is hij ook nog eens actief binnen het Brandweermuseum te Sappemeer.

Bosbrandweer Noord Nederland

Een buitenbeentje in de categorie vrienden van de SBOG is de Bosbrandweer Noord Nederland met zijn kazerne in Niebert. Dit korps bezit drie Amerikaanse oldtimers, twee ladderwagens en een tankautospuit.

Brandweer Haulerwijk

Het brandweerkorps van Haulerwijk is in het bezit van een Magirus tankautospuit op een zogenaamde Eckhauber chassis.

Brandweer Assen

Het brandweerkorps van Assen is in het bezit van divers oud brandweermaterieel, het pronkstuk van hun is toch wel de gerestaureerde ladderwagen op Mercedes chassis.

Brandweer Vledder

Het Drentse brandweerkorps Vledder heeft een zeer bijzonder voertuig in de kazerne staan, het is een Volvo LV314K.

Brandweermuseum Sappemeer (HBVV)

De HBVV is na het restaureren van zijn eerste voertuig ook een museum gestart, het is te vinden aan de Kleinemeerstraat te Sappemeer

De heer Van Hemmen

De heer Van Hemmen is de trotse eigenaar van een autospuit op een Ford chassis.

De heer Kukler

De heer Kukler is in het bezit van een oude Dodge brandweerwagen.

De heer Kalverboer

De heer Kaverboer is de eigenaar van een oude Duitse brandweerwagen, een Magirus-Deutz ladderwagen.

De heer Vriezema

De heer Vriezema is in het bezit van een oude International brandweerwagen.