Terug naar Verslagen leden

2022-01-08 - Nieuwe aanwinsten voor het Brandweermuseum in Sappemeer

Gepubliceerd op:
2022-01-08 - Nieuwe aanwinsten voor het Brandweermuseum in Sappemeer

Zaterdag 8 januari zijn Marc Bakker en Sijtze Aaldring van Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer afgereisd naar Haaksbergen.  

Het Brandweermuseum heeft van Stichting Historie Brandweer Hengelo een oude poederaanhanger gekregen van 1953. De poederaanhanger is van de bedrijfsbrandweer van Servo Chemische Fabriek uit Delden geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hebben we nog een oude motorspuit aanhanger gekregen van 1938. De motorspuit is gemaakt voor en door Heemaf. (Hengelosche Electrische en Mechanische Apparaten Fabriek.) Deze motorspuit krijgt een mooi plekje in het museum, het is een unieke motorspuit, dit is de enige, dat is dan wel heel mooi dat die nu bij ons in het museum staat.; aldus Marc Bakker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De motorspuit is voorzien van een Ford blok met een dubbele carburateur. We gaan ter zijnde tijd de motor even na kijken en zorgen dat hij kan starten, aanvullen met straalpijpen, opzetstuk, slangen zodat hij weer compleet is en verder gaan we er niks aan doen, hij is nog in goede staat.

We hopen dat we spoedig weer open mogen en dat we deze aanwinsten kunnen laten zien aan de bezoekers van het Brandweermuseum. Voor de openingstijden kunt u terecht op onze vernieuwde website www.hbvvhs.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto's zijn door Marc Bakker van de HBVV aangeleverd.

2022-11-27 - Eelde Classics was weer een succes

2022-11-27 - Eelde Classics was weer een succes
Tijdens het laatste weekend in november is bijna een traditie geworden dat wij aanwezig zijn in Flowerdome te Eelde om deel te nemen aan de oldtimerbeurs Eelde Classics. Helaas waren de laatste twee jaren wegens corona uitgevallen maar dit jaar was het weer feest.
 

2022-11-26 - Oldtimerbeurs Eelde Classics

2022-11-26 - Oldtimerbeurs Eelde Classics
Het laatste weekend van november is een traditie weer opgepakt, deelname aan de oldtimerbeurs "Eelde Classics" in Flowerdome te Eelde.