Terug naar Verslagen leden

2020-04-05 - Het verhaal achter de Unimog 404 in het Brandweermuseum Sappemeer

Gepubliceerd op:
2020-04-05 - Het verhaal achter de Unimog 404 in het Brandweermuseum Sappemeer

23 januari 2010 hebben wij de Unimog 404 opgehaald uit Garrelsweer. Gerard de Wit oud lid van de stichting heeft de Unimog toen gekocht omdat de stichting toen geen geld had deze Unimog te kopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de Unimog opgehaald met de Haakarm voertuig van de Brandweer Hoogezand. Alle leden waren mee om de Unimog te bekijken en te helpen om hem naar Hoogezand te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij wilde niet starten, heeft 5 jaar buiten gestaan in weer en wind en was er niet beter op geworden. Omdat hij niet kon starten hebben wij hem er op getrokken door eindeloze stroppen aan de haak van de haakarm en de Unimog te monteren en zo hebben wij hem in de platte, open container getrokken.

Na aankomst in Hoogezand is hij eerst gestald in een loods, echt kon hier niet heel veel geklust worden, na wat zoeken hebben wij een ruimte gevonden bij Reining transport aan de Hora Siccemastraat in Hoogezand, hier heeft Gerard de Unimog aan de draai gemaakt.

Het werken aan de voertuigen stond toen op een laag pitje omdat we druk bezig waren met ons eigen onderkomen aan de Kleinemeersterstraat 158 waar we nu nog steeds zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn in 2017 begonnen met het restaureren en inmiddels de Unimog helemaal gerestaureerd. Er moest veel plaat werk worden vervangen, de remmen zijn volledig gereviseerd, Motorisch zijn er nog nieuwe onderdelen opgekomen. Maar het resultaat mag er na 3 jaar restauratie ook zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto's: Marc Bakker (Hoogezand)

2021-05-08 - Dagje bij werken bij de HBVV

2021-05-08 - Dagje bij werken bij de HBVV
Brandweermuseum Hoogezand Sappemeer heeft zaterdag 8 mei goede hulp gekregen van hun jongste lid (2,5), Levie Bakker (zoon van Marc).  
 

2021-05-04 - RTV Noord op bezoek bij de Bellewagen van SOB Winschoten

2021-05-04 - RTV Noord op bezoek bij de Bellewagen van SOB Winschoten
Naar aanleiding van de fotoreportage van de beide bellewagens (HBVV Hoogezand-Sappemeer en SOB Winschoten) heeft RTV Noord een bezoekje gebracht aan SOB Winschoten. Reporter Beppie van der Sluis heeft er een item gemaakt over de bellewagen die nu onderdak heeft in Winschoten.