2021-05-01 - Gezamelijke fotosessie Bellewagens

2021-05-01 - Gezamelijke fotosessie Bellewagens

Op zaterdag 1 mei is Marc Bakker 's morgens vroeg uit Sappemeer vertrokken in de Austin Bellewagen van de HBVV, de reis ging vandaag naar de SOB in Winschoten.

In Winschoten stond namelijk een gezamelijke fotosessie op het programma, beide Bellewagens zouden worden vereeuwigd voor het nageslacht.

Beide Bellewagens zijn na de bevrijding in 1945 door het Engelse leger hier in Nederland achtergelaten om ons in Nederland te helpen met de wederopbouw. De voertuigen zijn van hetzelfde type maar verschillen toch in diverse details, onder andere de houten banken in de auto van de HBVV zijn compleet blank gelakt terwijl die in de SOB auto donker zijn met blanke regels erop. Eigenlijk teveel om op te noemen die kleine verschillen... het belangrijkste is dat beide voertuigen rijklaar zijn.

Tekst en foto's; SOB Winschoten

2022-01-08 - Nieuwe aanwinsten voor het Brandweermuseum in Sappemeer

Zaterdag 8 januari zijn Marc Bakker en Sijtze Aaldring van Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer afgereisd naar Haaksbergen.

2021-12-05 - Kalender 2022 met brandweeroldtimers

De kalender welke wij samen met de Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB Winschoten) hebben gemaakt is door de drukkerij afgeleverd!

2021-10-17 - Modificatie "nieuwe" achteras Chevrolet Haren

De achteras van de Chevrolet van Haren was aan vervanging toe, een "nieuwe" achteras werd gevonden in Amerika. Na maanden vertraging door Corona en het transport via het schip is de as aangekomen in Haren.