Terug naar Verslagen leden

2020-03-29 - Technische problemen met de Chevrolet van Brandweer Haren [Update 1]

Gepubliceerd op:
2020-03-29 - Technische problemen met de Chevrolet van Brandweer Haren  [Update 1]

Het vervolg van de reparatie van de versnellingsbak:

Alle lagers zijn vervangen en de bak is weer gemonteerd. Toen het belangrijkste, een testrit met de gereviseerde bak. Dat was een tegenvaller. Wat bleek het geluid was er nog steeds, het was dus niet de bak. Goede raad was duur. 

 

Men heeft toen het differentieel  losgemaakt om te kijken hoe het daar was.  Dat bleek niet zo goed want er waren stukjes van het kroonwiel en pignonwiel afgebroken. Hiervan zijn foto’s gemaakt met de gegevens van beide onderdelen. Toen moesten we op zoek naar deze onderdelen,  waar moet je dat gaan doen. Op de beurs in Eelde heb ik de heer Mans van de Til ontmoet. Hij  had ook een Chevrolet 4400 met een laadbak. De emblemen heb ik al een keer van hem mogen lenen om deze na te maken daar deze bij ons ontbraken. Contact met Mans van de Til gezocht,  hij heeft zijn Chevrolet verkocht maar wist nog wel iemand die misschien nog een achteras voor de Chevrolet had. Hij heeft contact gezocht met de heer John Moesker die ook vrachtwagen oldtimer heeft en die veel contacten heeft wat betreft onderdelen voor vrachtwagens. Hij belde mij en wist dat er een achteras voor een Chevrolet 4400 te koop is  in Denemarken. Verder weet hij nog een chassis te staan en via facebook ook nog meer aanbiedingen. Hij gaat voor ons kijken wat hij kan vinden “want hij moet weer aan de loop” waren zijn woorden. Mochten er lezers zijn die ook nog adressen voor onderdelen weten neem dan contact met mij op . Mijn gegevens zijn R.P.Flanderijn, telefoon 06 53237196  of mail r.p.flanderijn@home .nl Zodra er weer meer nieuws is zal ik dit op de site van Stichting Brandweer Oldtimers Groningen laten weten.

 

Tekst en foto's:  Reint Flanderijn (Haren)

Bekijk ook

2023-11-26 - Oldtimerbeurs Eelde Classics

2023-11-26 - Oldtimerbeurs Eelde Classics
Het laatste weekend in november is traditiegetrouw voor de oldtimerbeurs Eelde Classics gereserveerd. Ook dit jaar waren wij te gast in het Flowerdome te Eelde. 
 

2023-10-18 - Ledenvergadering in Winschoten

2023-10-18 - Ledenvergadering in Winschoten
Op woensdag 18 oktober vond er bij de Stichting Oud Brandweermaterieel Winschoten onze ledenvergadering plaats.
 

2022-11-27 - Eelde Classics was weer een succes

2022-11-27 - Eelde Classics was weer een succes
Tijdens het laatste weekend in november is bijna een traditie geworden dat wij aanwezig zijn in Flowerdome te Eelde om deel te nemen aan de oldtimerbeurs Eelde Classics. Helaas waren de laatste twee jaren wegens corona uitgevallen maar dit jaar was het weer feest.