Terug naar Verslagen leden

2020-03-29 - Technische problemen met de Chevrolet van Brandweer Haren [Update 1]

Gepubliceerd op:
2020-03-29 - Technische problemen met de Chevrolet van Brandweer Haren  [Update 1]

Het vervolg van de reparatie van de versnellingsbak:

Alle lagers zijn vervangen en de bak is weer gemonteerd. Toen het belangrijkste, een testrit met de gereviseerde bak. Dat was een tegenvaller. Wat bleek het geluid was er nog steeds, het was dus niet de bak. Goede raad was duur. 

 

Men heeft toen het differentieel  losgemaakt om te kijken hoe het daar was.  Dat bleek niet zo goed want er waren stukjes van het kroonwiel en pignonwiel afgebroken. Hiervan zijn foto’s gemaakt met de gegevens van beide onderdelen. Toen moesten we op zoek naar deze onderdelen,  waar moet je dat gaan doen. Op de beurs in Eelde heb ik de heer Mans van de Til ontmoet. Hij  had ook een Chevrolet 4400 met een laadbak. De emblemen heb ik al een keer van hem mogen lenen om deze na te maken daar deze bij ons ontbraken. Contact met Mans van de Til gezocht,  hij heeft zijn Chevrolet verkocht maar wist nog wel iemand die misschien nog een achteras voor de Chevrolet had. Hij heeft contact gezocht met de heer John Moesker die ook vrachtwagen oldtimer heeft en die veel contacten heeft wat betreft onderdelen voor vrachtwagens. Hij belde mij en wist dat er een achteras voor een Chevrolet 4400 te koop is  in Denemarken. Verder weet hij nog een chassis te staan en via facebook ook nog meer aanbiedingen. Hij gaat voor ons kijken wat hij kan vinden “want hij moet weer aan de loop” waren zijn woorden. Mochten er lezers zijn die ook nog adressen voor onderdelen weten neem dan contact met mij op . Mijn gegevens zijn R.P.Flanderijn, telefoon 06 53237196  of mail r.p.flanderijn@home .nl Zodra er weer meer nieuws is zal ik dit op de site van Stichting Brandweer Oldtimers Groningen laten weten.

 

Tekst en foto's:  Reint Flanderijn (Haren)

Bekijk ook

2021-01-07 - Bellewagens in nieuwsbrief VBB

2021-01-07 - Bellewagens in nieuwsbrief VBB
Deze week is voor de leden van de Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen (kortweg de VBB) een nieuwsbrief verschenen. In deze nieuwsbrief staat een zeer leukt artikel over Bellewagens in de diverse Nederlandse Brandweermusea. 
 

2020-12-11 - Overheid stelt oldtimers vrij van APK-plicht.

2020-12-11 - Overheid stelt oldtimers vrij van APK-plicht.
Minister Van Nieuwenhuizen (ministerie Infrastructuur en Waterstaat) stelt oldtimers vrij van APK-plicht.
 

2020-09-19 - SOB helpt bij duckrace in Winschoten

2020-09-19 - SOB helpt bij duckrace in Winschoten
 Op zaterdag 19 september stonden de heren van SOB Winschoten voor het goede doel aan de waterkant.