2020-03-18 - De laatste dagen voor de groene bellewagen van de SOB zijn geteld.

2020-03-18 - De laatste dagen voor de groene bellewagen van de SOB zijn geteld.

Deze week is de bellewagen zo ver gereed gemaakt zodat hij door Autoschade Boerma onder handen kan worden genomen.

De vorige eigenaar had de oude brandweerwagen van Enkhuizen omgebouwd tot een militair voertuig. Wij willen dit voertuig weer in oude luister herstellen, met andere woorden hij moet weer brandweer rood worden. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn door onze vrijwilligers uitgevoerd en het is nu aan Autoschade Boerma de schone taak om de metamorfose uit te voeren.

Tekst en foto's:  Dick Zwart (Winschoten)

2020-08-03 - Belettering op de bellewagen van SOB Winschoten

De heren van SOB Winschoten zijn weer een stap verder met hun restauratieproject Bellewagen.

2020-04-05 - Het verhaal achter de Unimog 404 in het Brandweermuseum Sappemeer

23 januari 2010 hebben wij de Unimog 404 opgehaald uit Garrelsweer. Gerard de Wit oud lid van de stichting heeft de Unimog toen gekocht omdat de stichting toen geen geld had deze Unimog te kopen.

2020-03-29 - Technische problemen met de Chevrolet van Brandweer Haren [Update 1]

2020-03-29 - Technische problemen met de Chevrolet van Brandweer Haren  [Update 1]
Het vervolg van de reparatie van de versnellingsbak: Alle lagers zijn vervangen en de bak is weer gemonteerd. Toen het belangrijkste, een testrit met de gereviseerde bak. Dat was een tegenvaller. Wat bleek het geluid was er nog steeds, het was dus niet de bak. Goede raad was duur.