2020-03-18 - De laatste dagen voor de groene bellewagen van de SOB zijn geteld.

2020-03-18 - De laatste dagen voor de groene bellewagen van de SOB zijn geteld.

Deze week is de bellewagen zo ver gereed gemaakt zodat hij door Autoschade Boerma onder handen kan worden genomen.

De vorige eigenaar had de oude brandweerwagen van Enkhuizen omgebouwd tot een militair voertuig. Wij willen dit voertuig weer in oude luister herstellen, met andere woorden hij moet weer brandweer rood worden. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn door onze vrijwilligers uitgevoerd en het is nu aan Autoschade Boerma de schone taak om de metamorfose uit te voeren.

Tekst en foto's:  Dick Zwart (Winschoten)

2021-05-08 - Dagje bij werken bij de HBVV

Brandweermuseum Hoogezand Sappemeer heeft zaterdag 8 mei goede hulp gekregen van hun jongste lid (2,5), Levie Bakker (zoon van Marc).

2021-05-04 - RTV Noord op bezoek bij de Bellewagen van SOB Winschoten

Naar aanleiding van de fotoreportage van de beide bellewagens (HBVV Hoogezand-Sappemeer en SOB Winschoten) heeft RTV Noord een bezoekje gebracht aan SOB Winschoten. Reporter Beppie van der Sluis heeft er een item gemaakt over de bellewagen die nu onderdak heeft in Winschoten.

2021-05-01 - Gezamelijke fotosessie Bellewagens

Op zaterdag 1 mei is Marc Bakker 's morgens vroeg uit Sappemeer vertrokken in de Austin Bellewagen van de HBVV, de reis ging vandaag naar de SOB in Winschoten.