2020-03-18 - De laatste dagen voor de groene bellewagen van de SOB zijn geteld.

2020-03-18 - De laatste dagen voor de groene bellewagen van de SOB zijn geteld.

Deze week is de bellewagen zo ver gereed gemaakt zodat hij door Autoschade Boerma onder handen kan worden genomen.

De vorige eigenaar had de oude brandweerwagen van Enkhuizen omgebouwd tot een militair voertuig. Wij willen dit voertuig weer in oude luister herstellen, met andere woorden hij moet weer brandweer rood worden. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn door onze vrijwilligers uitgevoerd en het is nu aan Autoschade Boerma de schone taak om de metamorfose uit te voeren.

Tekst en foto's:  Dick Zwart (Winschoten)

2022-01-08 - Nieuwe aanwinsten voor het Brandweermuseum in Sappemeer

Zaterdag 8 januari zijn Marc Bakker en Sijtze Aaldring van Brandweermuseum Hoogezand – Sappemeer afgereisd naar Haaksbergen.

2021-12-05 - Kalender 2022 met brandweeroldtimers

De kalender welke wij samen met de Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB Winschoten) hebben gemaakt is door de drukkerij afgeleverd!

2021-10-17 - Modificatie "nieuwe" achteras Chevrolet Haren

De achteras van de Chevrolet van Haren was aan vervanging toe, een "nieuwe" achteras werd gevonden in Amerika. Na maanden vertraging door Corona en het transport via het schip is de as aangekomen in Haren.