2020-03-18 - De laatste dagen voor de groene bellewagen van de SOB zijn geteld.

2020-03-18 - De laatste dagen voor de groene bellewagen van de SOB zijn geteld.

Deze week is de bellewagen zo ver gereed gemaakt zodat hij door Autoschade Boerma onder handen kan worden genomen.

De vorige eigenaar had de oude brandweerwagen van Enkhuizen omgebouwd tot een militair voertuig. Wij willen dit voertuig weer in oude luister herstellen, met andere woorden hij moet weer brandweer rood worden. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn door onze vrijwilligers uitgevoerd en het is nu aan Autoschade Boerma de schone taak om de metamorfose uit te voeren.

Tekst en foto's:  Dick Zwart (Winschoten)

2021-01-07 - Bellewagens in nieuwsbrief VBB

Deze week is voor de leden van de Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen (kortweg de VBB) een nieuwsbrief verschenen. In deze nieuwsbrief staat een zeer leukt artikel over Bellewagens in de diverse Nederlandse Brandweermusea.

2020-12-11 - Overheid stelt oldtimers vrij van APK-plicht.

Minister Van Nieuwenhuizen (ministerie Infrastructuur en Waterstaat) stelt oldtimers vrij van APK-plicht.

2020-09-19 - SOB helpt bij duckrace in Winschoten

Op zaterdag 19 september stonden de heren van SOB Winschoten voor het goede doel aan de waterkant.