2019-12-22 - Bellewagen SOB is in Winschoten aangekomen

2019-12-22 - Bellewagen SOB is in Winschoten aangekomen

Even een berichtje van ons lid SOB Winschoten;

De Bellewagen welke door hun is aangeschaft is (met dank aan Mandema Transport Sappemeer) in Winschoten gearriveerd. De auto zal weer rood worden gespoten zoals zijn originele voorbeeld welke in Winschoten dienst heeft gedaan. Het streven is om de auto gereed te hebben voor de viering van 75 jaar bevrijding.

Eén van de eerste acties was het reviseren van de remmen, de firma Emmerik heeft dat op zich genomen.

Foto's Dick Zwart & oude foto komt uit de collectie van de SOB

2020-04-05 - Het verhaal achter de Unimog 404 in het Brandweermuseum Sappemeer

23 januari 2010 hebben wij de Unimog 404 opgehaald uit Garrelsweer. Gerard de Wit oud lid van de stichting heeft de Unimog toen gekocht omdat de stichting toen geen geld had deze Unimog te kopen.

2020-03-29 - Technische problemen met de Chevrolet van Brandweer Haren [Update 1]

2020-03-29 - Technische problemen met de Chevrolet van Brandweer Haren  [Update 1]
Het vervolg van de reparatie van de versnellingsbak: Alle lagers zijn vervangen en de bak is weer gemonteerd. Toen het belangrijkste, een testrit met de gereviseerde bak. Dat was een tegenvaller. Wat bleek het geluid was er nog steeds, het was dus niet de bak. Goede raad was duur.