Terug naar Leden

Zaandster SIK

Gepubliceerd op:
Zaandster SIK

De brandweervereniging Zaandster Sik bestaat al sinds 1985. In eerste instantie om meer onderlinge verbondenheid te creëren tussen de brandweerlieden van het korps van ’t Zandt.

Met name na het opheffen van de blusgroep ’t Zandt is dit veranderd. Nu is de belangrijkste doelstelling om ons brandweermateriaal te tonen aan het publiek. En dan gaat het met name om de trots van onze vereniging, namelijk de Sik. Dat is de bijnaam van de DAF tankautospuit die in 1964 nieuw door de toenmalige gemeente ’t Zandt is aangeschaft. De auto heeft tot 1 maart 1987 dienst gedaan in de gemeente ’t Zandt.

We zijn erg blij dat we de auto tot dusver hebben kunnen bewaren voor het nageslacht. En dat we de auto nog steeds in rijdende staat aan het publiek kunnen tonen. We hebben ons onderkomen nog steeds in de voormalige kazerne aan de Lissebonsepad.

Elke tweede maandag van de maand zijn we er vanaf 19.30 uur om gezellig samen te zijn en diverse klusjes te doen. U bent van harte welkom!

 

Samenvatting van de technische gegevens van dit voertuig;

 

TANKAUTOSPUIT

Automerk      DAF

Uitvoering     A1300BA360

Bouwjaar      1964

Opbouw        Bikkers en Zoon te Rotterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website        nog (niet) aanwezig

Facebook     nog (niet) aanwezig

Autoladder Delfzijl

Autoladder Delfzijl
In 1959 schafte de gemeente Delfzijl een autoladder aan, het werd een Chevrolet met een Geesink ladder.
 

Stichting BrandweerAuto Stadskanaal (BAS)

Stichting BrandweerAuto Stadskanaal (BAS)
BAS staat voor BrandweerAuto Stadskanaal. Dit brandweervoertuig is een Ford F5 met een carrosserie van de toenmalige brandspuitenfabriek Van Bergen uit Heiligerlee.