SOB heeft de Bellewagen retour van de spuiterij

SOB heeft de Bellewagen retour van de spuiterij

Zoals bekend was de Bellewagen die de SOB Winschoten had aangeschaft legergroen van kleur was in plaats van brandweerrood.

De leden van deze stichting hadden de auto gereed gemaakt om te worden gespoten en Autoschade Boerma zou het voertuig weer voorzien van de brandweer rode kleur. Afgelopen week was het zover, de Austin was mooi rood gespoten en kon weer terug naar de kazerne aan de Grindweg om verder te worden afgebouwd.

Foto's:  Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten

Autoladder Delfzijl

In 1959 schafte de gemeente Delfzijl een autoladder aan, het werd een Chevrolet met een Geesink ladder.

Stichting BrandweerAuto Stadskanaal (BAS)

BAS staat voor BrandweerAuto Stadskanaal. Dit brandweervoertuig is een Ford F5 met een carrosserie van de toenmalige brandspuitenfabriek Van Bergen uit Heiligerlee.

Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen (HBVV)

Het is allemaal begonnen in het jaar 2006. Een "oud" brandweerman heeft een Ford meegekregen van zijn werkgever om deze samen met leden en oud leden van de brandweer Hoogezand-Sappemeer te restaureren.